Wist je dat? EL Furkan


ST. ISLAMITISCH COLLEGE | BASISSCHOOL ABABIL

Logopedie

De schoollogopediste bezoekt de school eenmaal per 14 dagen op donderdagochtend. Omdat in de kleuterperiode de spraak- en taalontwikkeling een belangrijke plaats inneemt, worden de kinderen in groep 2 geobserveerd door logopediste Els ten Bensel, in samenwerking met de leerkracht. Mocht daaruit blijken dat een leerling voor een screening in aanmerking komt, dan wordt dit door de leerkracht aan de ouders aangegeven. Er wordt aan de ouderstoestemming gevraagd m.b.v. een formulier. In dit formulier staan ook enige vragen over de spraak- en taalontwikkeling. Na de screening volgt een oudergesprek.


Screening van oudere kinderen behoort ook tot de mogelijkheden. Het herhalen van het logopedisch onderzoek om na te gaan hoe een kind vordert (controle) is ook mogelijk. Tijdens zo’n controle na enige maanden of langer, wordt teruggekomen op eerder gegeven advies en/of oefening thuis.
Voor behandeling wordt er doorverwezen naar de diverse logopediepraktijken in Schiedam of omstreken.

Wanneer u zich zorgen maakt over de spraak- en/of taalontwikkeling van uw kind of vragen hebt op het gebied van taal, spraak, stem of gehoor luisteren, kunt u bij de schoollogopediste terecht.

Menu
ActiviteitenSchool ReizenAlle roosters

Facebook Youtube    I.B.S. El Furkan - 2016 - SCHIEDAM | Alle rechten voorbehouden | Designed by : KOCMEDIA.EU